Optreden's en Demonstratie's Time2LineDance en T2LD. 


Wat is Line Dance?

Line Dance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij Line Dance wordt er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor Line Dance is dat er een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. Line Dance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan de moeilijkheid van de dans. Dit zijn de verschillende niveaus: social, newcomer, novice, intermediate, advanced en megastar, Superstar, All Star.

In het begin werd Line Dance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line Dance op verschillende stijlen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsa, iers enzovoort. De Line Dancers dansen steeds vaker op top 40 muziek en er zijn ook al linken met de streetdance & hiphop, wat eigenlijk ook vormen van Line Dance zijn. Het hakken-tenen wordt een beetje naar de achtergrond verdrongen. De cowboykleding en countrymuziek zijn niet langer een vereiste en de duimen hoeven niet meer achter de buckle. Er mag met het hele lichaam bewogen worden in plaats van het 'over de vloer harken zonder het bovenlichaam te veel te bewegen' zoals het ooit is begonnen.

Ook worden er jaarlijks verschillende Line Dance wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden regionaal, landelijk en internationaal gehouden. Bij deze wedstrijden kun je deelnemen als: team, partner, couple, choreografie of individuele linedancer. Onze eigen Joran van der Noll mag deze titels al op zijn naam zetten. Wereld, Nederlands, Duits, Belgisch, Spaans, Deens Kampioen Line Dance in zijn categorie.

Linedance Rozenburg het Veerhuis woensdagavond

Linedance Spijkenisse  Rozenburg 


Prijs gekregen!!!

Time2linedance - T2LD heeft een High-five in ontvangst mogen nemen voor beweging. Wat zijn we trots op onze organisatie.

*High-five draagt bij aan de gezondheid en het geluk van inwoners. High-five is een methodiek waarbij de thema’s beweging, duurzaam, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk welzijn centraal staan. Het brengt inwoners, scholen, verenigingen en vrijetijdsaanbieder van Nissewaard in beweging.

Link naar High-five
https://www.actiefinnissewaard.nl/high-five-2/


De laatste nieuwe dans van onze Choreograaf Joran van der Noll

Als u lid wordt  YouTube Time2linedance kanaal of  YouTube  StudioT2LD kanaal dan bent u er zeker van dat u altijd op de hoogte bent van Joran van der Noll zijn nieuwste dansen.